Σχολείου 6, ΤΚ 56533, Θεσσαλονίκη

+(30) 231 400 8960

Opening Hours

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ

Τι είναι η αύξηση της ουροδόχου κύστης;

Η επαύξηση της ουροδόχου κύστης είναι μια χειρουργική διαδικασία που διευρύνει την ουροδόχο κύστη. Αυτή η διαδικασία απαιτείται συχνά εάν η ουροδόχος κύστη ενός ατόμου δεν έχει την ικανότητα να αποθηκεύει αρκετά ούρα: αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακράτεια. Όταν η ουροδόχος κύστη είναι πολύ μικρή, αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση στα νεφρά ή στην ουρήθρα και μπορεί να προκαλέσει ακράτεια.
Η χειρουργική επέμβαση εκτελείται με την αφαίρεση ενός τμήματος του εντέρου. Το πάνω μέρος της ουροδόχου κύστης ανοίγει και το τμήμα του εντέρου τοποθετείται πάνω από το άνοιγμα. Αυτή η διαδικασία μερικές φορές πραγματοποιείται σε συνδυασμό με μια άλλη διαδικασία (όπως μια εκτροπή ούρων π.χ. ένα Mitrofanoff) σε περίπτωση που το άτομο δεν μπορεί να αδειάσει την ουροδόχο κύστη ως αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης ή δεν μπορεί να εκτελέσει ISC μέσω της ουρήθρας. Η επαύξηση της ουροδόχου κύστης είναι μια εκτεταμένη διαδικασία στην οποία μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψει πλήρως. Οι επαγγελματίες υγείας συμβουλεύουν ότι μπορεί να χρειαστούν τρεις έως έξι εβδομάδες για να επαναληφθούν οι κανονικές δραστηριότητες.

Διαχείριση της αύξησης της ουροδόχου κύστης

Το αποτέλεσμα της αύξησης της ουροδόχου κύστης έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει σε όσους υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση να παραμείνουν εγκρατείς. Θα αποτρέψει επίσης την πίεση των ούρων στην ουροδόχο κύστη και περαιτέρω προβλήματα στους νεφρούς. Εάν το ISC είναι απαραίτητο, αυτό θα βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει τον έλεγχο της κύστης του και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Εναλλακτικές λύσεις σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνουν ενέσεις ουροδόχου κύστης Botox και αντιχολινεργικά φάρμακα.